Et chokolade eventyr
Frederiksberg Chokolade er en gammel traditionsrig chokoladebutik, der startede helt tilbage i 1923 af Inger Elgstrøm og Ellen Ernst og solgte lækker kvalitets chokolade til borgerne på Frederiksberg.
I 1996 havde den unge 24-årige Konditor, Tina Jacobsen Wilstrup, muligheden for at videreføre en gammel anerkendt chokoladeforretning – en drøm der gik i opfyldelse og en mulighed hun ikke ville gå glip af.
I de første 10 år blev chokoladen produceret i værkstedet ved siden af butikken, men i 2006 startede Frederiksberg Chokolade en produktion i Holbæk med mere plads til både chokolade, maskiner og personale. I værkstedet ved siden af butikken, kan du i dag ude fra gaden af stadig se der blive lavet chokolade når Tina står ved dyppekaret og kreerer lækre varianter.
I dag bliver der solgt lækre dessertstykker, tærter, stænger, flødeboller, gaveæsker og andre delikatesser fra chokoladebutikken. Ved siden af finder du isbutikken med et stort udvalg af hjemmelavet is lavet på økologisk letmælk, friske frugter og bær og såvidt muligt økologiske råvarer, samt varme og kolde drikke.
Tradition
"Vi har beholdt nogle af de gamle antikke støbeforme og producerer stadig chokolade i dem, bl.a. kattetunger"
Ekstraordinære opgaver:
Vi har igennem tiden været så heldige at deltage i forskellige projekter hvor vores håndværk er blevet vist frem og sat på prøve – noget vi elsker at gøre. Vi har lavet kattetunger til TV-serien Krøniken, lavet påskeæg til Matador og guldæbler til en opsætning i operaen i København.
Vi har også været med til at lave en chokoladekjole i samarbejde med designer Jesper Høvring i forbindelse med Copenhagen Fashion Week i 2012.